Alkavat koulutukset - > Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
kansikuva

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Palaa takaisin
Koulutuksen nimi
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Koulutusmuoto
Ammatillinen perustutkinto osaamisperusteinen
Koulutusaika
Joustava sisäänotto
Paikka
Kittilä
Kohderyhmä
Hakuaika päättyy
31.07.2021
Opiskelumaksu
-
Toteutussuunnitelma

Kokki

Toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Osallistut ruokalistojen suunnitteluun, huolehdit tavaroiden tilauksesta ja vastaanotosta sekä keittiön puhtaanapidosta ja laitteiden toimintakunnosta. Työsi on usein kiireistä, sillä annokset on saatava asiakkaille nopeasti laadun kuitenkaan kärsimättä.

Työpaikkanasi voi olla ravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, catering-alan yritys tai pitopalveluyritys. Lapissa alan erityispiirteenä ovat matkailuala ja kansainvälistyminen jotka vaikuttavat kulutuskäyttäytymiseen, ruokatottumuksiin ja raaka-aineiden monipuolistumiseen.

Kokilta edellytetään ripeyttä, kädentaitoja, hieman taiteellista silmää, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Työ on usein vuorotyötä ja kausivaihtelut voivat olla suuria.

Tutkinnon perusteet >>

Tarjoilija

Tarjoilijana esittelet ja myyt asiakkaille ruokia ja juomia, otat vastaan tilaukset ja välität ne keittiöön. Huolehdit pöytien kattamisesta, ruokien ja juomien tarjoilusta sekä lopuksi maksun perimisestä ja pöydän siistimisestä. Työssäsi vilkkaat ja kiireiset hetket vaihtelevat kellonajan, viikonpäivän ja vuodenajan mukaan. Työ on yleensä vuorotyötä ja työrytmi vaihtelee paljon.

Työpaikkanasi voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, pubi, yökerho tai tanssiravintola. Lapissa alan erityispiirteinä ovat matkailuala ja kansainvälistyminen.

Sinulta vaaditaan asiakaspalveluhenkisyyttä ja hyvää käytöstä. Hyvä paineensietokyky auttaa sinua selviytymään kiireisistä ja vaikeistakin tilanteista. Kielitaito on eduksi useissa ravintoloissa.

Tutkinnon perusteet >>


Toimintaohje
Lisätietoa: opinto-ohjaaja Anne Grön-Keskiniva, anne.gron-keskiniva@redu.fi, puh. 040 766 0903

Oppisopimuskoulutus:

asiakkuusvastaavaMerja Alaranta, merja.alaranta@redu.fi tai puh. 040 182 7291


Jaa kaverille: Kopioi linkki Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa WhatsAppissa